Om StockBlogs.se - StockBlogs.se

Om StockBlogs.se

StockBlogs.se samlar svenskspråkiga aktiebloggar och ekonomibloggar på ett ställe

 

Vårt nyhetsflöde uppdateras regelbundet med de senaste inläggen från Sveriges aktiebloggar. Ett syfte är att göra den stora mängd information om aktier, investeringar och sparande som dagligen skapas runt om i landet lättillgänglig och lite lättare att överskåda. Ett annat syfte är att även ge plats åt mindre kända bloggare eller nischbloggare vilket förstås kan vara kul också för läsarna då det inbjuder till att utforska nya bloggar, områden och bolag.

 

Sök på alla bloggarna samtidigt

Alla blogginlägg kategoriseras enligt ett urval av nyckelord vilket gör det möjligt för användarna av StockBlogs.se att filtrera blogginläggen efter t.ex. bolag, marknadsplats eller fokusområde. Fokusområden kan exempelvis vara utdelningsaktier, obligationer, preferensaktier, teknisk analys osv (se de vanligaste fokusområderna här till höger eller ta en titt på hela listan). Givetvis går det även att göra fritextsökningar.

 

Vårt förhållande till bloggförfattarna

En mycket viktig aspekt var att premiera bloggförfattarna för det innehåll som faktiskt de själva skapat. Därför kan man bara läsa ett utdrag av varje blogginlägg här. Länkarna leder till bloggen i fråga vilket gör StockBlogs.se till en slags sökmotor. Vi hoppas att detta kommer att uppskattas av såväl läsarna som författarna. Med detta sagt ska det understrykas att StockBlogs.se inte har någon affärsmässig eller personlig koppling till någon av bloggarna. Det är en fullständigt självständig tjänst som finansieras genom egna reklamintäkter. Transparens är viktigt och därför kommer det alltid att vara tydligt om något innehåll är sponsrat.

 

Mognar med tiden

Tjänsten lanserades i månadsskiftet februari/mars 2017 och täcker blogginlägg från slutet av januari då vi släppte vår “spindel” lös för att påbörja indexeringen. Innehållet kommer att öka gradvis allt eftersom tiden går. Förhoppningsvis dyker det upp fler bloggar (tipsa oss gärna om det är någon aktie- eller investeringsblogg som vi missat) och det är vår ambition att utöka antalet nyckelord, bolag och marknader som kategoriseras.

 

Om urvalet

StockBlogs.se är ett forum för svenska bloggar som först och främst fokuserar på aktier och annan börshandel, inklusive fonder. Vissa bloggare väljer att då och då behandla andra ämnen såsom spartips, resor och mat. Dessa inlägg kan fortfarande listas här. Däremot ska det inte finnas bloggar här där aktier och börshandel inte är det huvudsakliga temat (undantaget om de har ett separat RSS-flöde för denna kategori, vilket då kan inkluderas).

StockBlogs.se är en ung tjänst och vi lyssnar på din åsikt! Ge oss gärna feedback via detta formulär eller föreslå en blogg. Du kan även kontakta oss på info@stockblogs.se.

Välkommen!