Bästa aktiebloggarna för dig som söker inspiration

Kategorier StockBlogs.se

Att spara är ett långsiktigt projekt. I de flesta fall är vi själva den största risken för vårt sparande. Kanske behöver vi pengar till något och så är vi där och nallar av sparkapitalet. Eller så tappar vi tålamodet med aktiedepån när den tycks gå i kräftgång. Fingret darrar över säljknappen. Plötsligt har vi sålt.

I sådana lägen kan det vara givande att hämta inspiration från andra. Jag tänker på alla de bloggar om aktier och sparande som finns.

StockBlogs följer mer än 200 aktiebloggare. Dessa bloggar är en riktig guldgruva för dig som söker efter inspiration i ditt sparande. Vissa av dem ger bra tips på hur man investerar pengar. Andra bidrar med inspiration och motivation.

StockBlogs har bara svenska aktiebloggar men det finns även flera inspirerande utländska aktiebloggar. Aktieskolan har en bra lista på bra aktiebloggar med utländska bloggar att följa. Där finns även tips om inspirerande personer på finanstwitter att följa. Rekommenderas.

Aktiebloggar som inspirerar

Här är ett urval av aktiebloggar att läsa när du känner att det är svårt att hålla motivationen uppe.

Petrusko

Petrusko var en av de första aktiebloggarna som jag följde. Jag är inte ensam. Detta är en av Sveriges främsta bloggar om aktier. Petrusko är utdelningsinvesterare. Han hade länge som mål att kunna leva på sina utdelningar. För något år sedan nådde han i mål och han lever nu på sina utdelningar. Petrusko har givetvis sina metoder och strategier men det är inte vad som utmärker honom. Istället är det ihärdigheten, målmedvetenheten och kämparviljan som är hans starka sida. Det inspirerar!

Fru Efficient Badass

Fru Efficient Badass måtto är ”Lev billigt – fasa ut ekorrhjulet”. Denna bloggare tillhör alltså FIRE-rörelsen (Financial Independence Retire Early). Bloggen handlar om det mesta som har med sparande att göra, inte bara investeringar. Det är tre saker som jag tycker gör denna blogg så speciell. Utan inbördes ordning: 1) Den är fullproppad med praktiska tips som håller motivationen uppe. 2). Den har en sanslöst egenartad stil med glimten i ögat. En fenomenalt roande blogg att läsa. 3). Fru Efficient Badass publicerar inlägg mycket ofta.

Miljonär innan 30

En aktiebloggare med imponerande disciplin är Miljonär innan 30. Som namnet indikerar var målet tydligt uppsatt från början. Ett extra mål var att gå i pension före 40. För ett par år sedan gjorde denna bloggare sin sista arbetsdag. Ett tydligt men reellt uppsatt mål är viktigt. Därefter släppte han boken Miljonär innan 30 och pensionär innan 40. Läs bloggen eller boken när du känner att du behöver lite extra inspiration i ditt sparande!

Sparo

Sparo är en bloggare som är minst lika rolig som inspirerande att läsa. Sparo var ekonom men enligt honom spårade det ur när han gick en statlig humorutbildning. Idag jobbar han som frilansare. Sparos blogg består av kritiska och träffsäkra observationer om vad som händer i omvärlden. Här är det varken aktieanalys eller finanstips som är poängen. Istället är det Sparos förmåga att skärskåda det som annars lätt passerar som ”normalt” i vårt ibland sjuka samhälle. Sparsamheten och det nitiska sparandet (i aktier) har gjort att Sparo sedan länge kan kalla sig för rik.

Rika Tillsammans

En av Sveriges mest välkända ekonomibloggar. Paret Bolmeson har byggt upp en av landets mest omfattande sparbloggar. Tålamod, enkla regler och ett systematiskt sparande lägger grunden för att bygga upp en långsiktig portfölj. Allra bäst inspiration ger denna proffsblogg för dig som vill komma igång med ditt sparande. Här finns både konkreta tips och svar på läsarfrågor.

Detta är givetvis ingen fullständig lista på aktiebloggar som inspirerar. Tipsa gärna om fler bloggar i kommentarsfältet!

Lämna en kommentar