Nu har de 1000 första blogginläggen visats

Kategorier StockBlogs.se

Det var inte länge sedan StockBlogs.se öppnade för allmänheten. Redan den 8 mars noterade vi med glädje det 1000:e blogginlägget här. Slumpen gjorde att det blev ett inlägg av Gottodix (Molekylär ekonomi) om huruvida det är konjunkturen som driver börsen, som passande nog sätter fingret på de stämningar som råder i världsekonomin just nu. Molekylär ekonomi har för övrigt visat sig vara en av de mer frekventa bloggarna här sedan vi startade (om än ej i topp tio, men dock en av de mest djuplodande). Efter 1000 registrerade inlägg här på StockBlogs.se har dessa visat sig vara de tio mest aktiva bloggarna:

  1. Samuelssons rapport
  2. Spara med Hemberg
  3. Petrusko
  4. Nordnetbloggen
  5. Fantastiska Farbror Fri
  6. Sparaklokt
  7. Marcus Hernhag
  8. Investeralitemera
  9. Västkustinvesteraren
  10. Att välja lycka / Kronan till Miljonen (delad 10:e plats)

Detta säger dock ingenting om varken inläggens längd eller kvalitet, utan bara mängden inlägg. Mer kring andra aspekter i framtiden. Första, andra och fjärde platsen innehas av bloggar som kan klassas som direkt kopplade till en kommersiell tjänst. Vi har valt att inkludera dem här på StockBlogs.se av den enkla anledningen att vi tror att de bidrar med värdefulla insikter. För övrigt använder många av de övriga bloggarna annonsering, vilket förstås också måste klassas som affärsverksamhet (oavsett hur lönsamt det är).

Mer statistik att se fram emot

Nåväl, detta är en första insikt i vad som händer här på StockBlogs.se. Vi fortsätter att systematiskt och minutiöst söka igenom den svenska (aktie-) bloggosfären dagligen för att bygga en allt större och kraftfullare sajt för och om Sveriges aktiebloggare. Som ni märker går det undan då våra aktie- och ekonomibloggare är rätt så flitiga. Vi får nog låta nästa milstolpe bli det 10000:e inlägget för att inte bli tjatiga. 🙂 Vi återkommer dock innan dess med nya insikter om den svenska aktiebloggarvärlden.

En milstolpe - de första 1000 inläggen på StockBlogs.se

 

 

Lämna en kommentar