Fyra nya aktiebloggar

Kategorier StockBlogs.se

Vi fortsätter att utöka vår samling av bloggar som vi följer här på StockBlogs.se. Vi har nyligen lagt till fyra nya aktiebloggar:

Minimalist Value

Detta är en helt ny blogg som publicerat sedan februari i år. Författaren har funnit ett koncept som verkar återspeglas väl i bloggens titel och som sammanfattas i tre punkter i bloggens första inlägg: 1. värdering av aktier med så liten arbetsinsats som möjligt; 2. värdering av aktier med en pessimistisk hållning för att hitta ett slags minimivärde på företaget som analyseras; och 3. att genom att utforska en mer minimalistisk ansats till livet försöka nå och känna ett större värde av detsamma. Du kan hitta de senaste inläggen av Minimalist Value här på StockBlogs.se eller besöka den elegant gråfärgade bloggen direkt.

Snålgrisens ekonomiblogg

En annan relativt ny blogg som profilerat sig väl men på ett lite annat sätt är Snålgrisens ekonomiblogg. I det första inlägget från 1 januari i år skriver bloggförfattaren att familjen Snålgrisens strategi är utdelningsinvestering med en tidshorisont på över tio år. Herr Snålgris är inte helt ny då han gästbloggat tidigare hos Chansar mest. Även om han kallar sig själv en ”estetisk analfabet” kan vi bara konstatera att bloggen har lyckats utmärka sig riktigt väl genom en hel drös rosa grisar som dyker upp med jämna mellanrum i blogginläggen. Kul! Det är också frågan om en ganska aktiv bloggare med generöst tilltagna texter och det är ett bevis på hur  en ”medelsvenssonsfamilj” verkligen kan styra upp sin ekonomi i helt rätt riktning. Finn Snålgrisens ekonomiblogg här eller titta in direkt på bloggen.

Vill Ha Allt

Här har vi en veteran. Vill Ha Allt har nämligen bloggat sedan oktober 2008! Även om aktier och ekonomi är dominerande teman på bloggen kan vi inte undgå att notera att det genom åren blivit en hel del andra inlägg om så blandande ämnen som Whiskey, vikt och andelshästar. Ja, som lite kuriosa kan nämnas att Vill Ha Allt är intresserad av travhästar – både att äga och som spelform. En annan företeelse som nog måste sägas vara lite ovanlig bland ekonomibloggare är bloggförfattarens inlägg om casinospel som inkomstkälla. Ovanligt men inte desto mindre läsvärt. Vill Ha Allts framtida inlägg kommer att samlas här på StockBlogs.se och du kan förstås även läsa bloggen direkt.

Lundin Finans

Bloggar som fokuserar på trading, i kontrast till mer långsiktiga investeringar, är relativt sällsynta. Därför är vi stolta att kunna presentera Lundin Finans på StockBlogs.se. Bloggen drivs av Erik, som är en utbildad nationalekonom och som lever på sin tradingverksamhet. Han skriver på sin hemsida att han fokuserar på intradagshandel och att bloggens syfte är att inspirera andra och att knyta kontakter men också själv inspireras. Vi hoppas att StockBlogs.se kommer att kunna bidra till detta! Läs de senaste inläggen av Lundin Finans här eller besök bloggen direkt.

Vi passar på att tacka er som bidragit med tips om bloggar att lägga till i vårt flöde. Tipsa oss gärna om du saknar någon blogg här!

Fyra nya aktiebloggar på StockBlogs.se

Lämna en kommentar