Nu öppnar StockBlogs.se – hitta bland svenska aktiebloggar

Kategorier StockBlogs.se

Då var det dags att öppna portarna på StockBlogs.se, en tjänst som samlar Sveriges aktiebloggar. Under ett par månader har vi låtit maskineriet snurra på bakom kulisserna för att se till att allt fungerar.

Sverige har en mycket aktiv aktiebloggarvärld. Det finns ett flertal svenska bloggare som engagerat tar sig an frågor rörande bolag, portföljer, börser, fonder, sparande, makroekonomiska trender m.m. Vissa bloggar uppdateras regelbundet, ibland dagligen eller ännu mer frekvent, andra publiceras lite mera sällan men går kanske istället in lite mer på djupet. En del är formella, andra mer spontana.

Det blir lätt för mycket information – StockBlogs.se hjälper till att hitta bland Sveriges aktiebloggar

Allt detta skrivande gör att det blir en hel del information med tiden. Det finns ett par initiativ för att samla bloggarna på ett och samma ställe, men vi saknade en tjänst som försöker skapa struktur bland alla de blogginlägg som skrivs dagligen. Det är helt enkelt inte tillräckligt att samla alla bloggar i ett och samma flöde – det blir för mycket information.

StockBlogs.se uppdateras flera gånger om dagen med nytt material. Vid lanseringen finns här drygt 70 bloggar samlade och totalt hämtar vår ”spindel” in 20-30 nya inlägg per dag. Det är en ganska imponerande mängd information som våra investeringsbloggare framställer varje dag!

För att göra livet lättare för läsarna behöver vi först och främst en kategorisering av innehållet. StockBlogs.se analyserar därför alla blogginlägg och kategoriserar dem i bl.a. bolag, marknadsplats, fokusområde och andra nyckelord.

Sedan behöver användarna kunna dra nytta av denna kategorisering på något sätt – att söka och filtrera. Exempelvis går det utmärkt att söka efter alla blogginlägg som på ett eller annat vis handlar om t.ex.  ABB, SAS eller IBM. Leta bara reda på bolaget på sidan Bolag eller klicka på det i en tagg i någon av inläggen eller i den högra filtermenyn som visar de mest frekventa nyckelorden. Det går också bra att göra en fritextsökning. På samma sätt finns alla fokusområden samlade på en sida och de dyker också upp som taggar beroende på artiklarnas innehåll. Man kan på detta vis t.ex. filtrera fram blogginlägg som berör utdelningsaktier, trading, makroekonomi, obligationer osv.

Informationssamhället ställer krav på individen

Ett verktyg för såväl allmänheten som bloggarna

StockBlogs.se syftar till att låta Sveriges aktiebloggare komma till tals i ett och samma flöde. Med tiden kommer detta att växa till något som kanske kan liknas med en kunskapsdatabas. Vi ser StockBlogs.se som en sökmotor för svenska aktiebloggar.

Tjänsten utgör en samlingsplats och ett sökverktyg för all den information som framställs på Sveriges aktiebloggar.

I utvecklandet av denna tjänst har det varit en prioritet att låta bloggarna (vilka ju investerar sin tid och kraft i att ta fram intressanta inlägg) få den plats de förtjänar.

Vill man läsa ett helt inlägg så hänvisas man dock till källan. Så snart du hittar något av intresse och klickar för att läsa mer tas du vidare till bloggen i fråga. Detta ansåg vi var fullständigt nödvändigt för att kunna ge respektive bloggare lön för mödan så att hen inte går miste om några besökare. Förhoppningsvis kan vi rent av komma att bidra till att antalet besökare ökar på bloggarna!

Det kommer mera

Vi har stora förhoppningar på StockBlogs.se och hoppas att tjänsten kommer att vara till glädje för er alla. Kontakta oss gärna om du har några förslag på förbättringar, t.ex. om du vill föreslå någon blogg som vi missat. Vi jobbar intensivt på att förfina sajten ytterligare och ser fram emot att kunna presentera nya funktioner de närmaste månaderna.

Välkomna!

Lämna en kommentar