Lär dig investera pengar kostnadsfritt genom att följa aktiebloggar

Kategorier StockBlogs.se

Hur kan man investera pengar? Över 10 000 svenskar knappar in denna och liknande frågor i webbläsaren varje månad. Hur investerar man i aktier? Vilka tips finns om aktier för nybörjare? Hur kan man investera i guld? Ungefär så går tankarna.

Visst finns det kurser i att investera pengar som kan vara intressanta. Det är inte fel, men det brukar kosta en slant. Egentligen är det där med att investera lättare än vad många tror. Det gäller bara att veta hur man ska komma igång.

Som tur är finns det gott om aktiebloggare som delar med sig av sina egna erfarenheter. Vissa av dessa bloggar om aktier och investeringar har gått ett steg längre. De går in för att ge konkreta svar på nybörjarens frågeställningar. Givetvis med egna erfarenheter från när de själva började spara pengar. Här är våra förslag på läsvärda aktiebloggar med gratis tips om hur man investerar pengar.

Västkustinvesteraren

Västkustinvesteraren.se är en av Sveriges största aktiebloggar. Det är inte av en slump. Västkustinvesteraren står ut bland mängden genom ett mycket genomtänkt upplägg med mycket konkreta investeringstips. Har du funderat på att investera i exempelvis investmentbolag, molntjänster eller megatrender? Denna typ av ämnen tas upp på ett sätt som är lätt att ta till sig. Teknikaktier, e-sport och fintech är bara några av alla de andra områden som Västkustinvesteraren bjuder på spännande läsning kring.

Hernhag

Marcus Hernhag är en aktiebloggare som tagit sig an uppgiften att sprida ljus i det privatekonomiska mörker som tyvärr råder i allt många svenska hem. Hernhag har författat flera lättlästa aktieböcker. Bland annat ”Den enkla vägen att lyckas med aktier” och ”Bli rik på aktieutdelning” kanske klingar bekant? Många av de sunda och jordnära tips Hernhag delar med sig av dyker upp i olika sammanhang på aktiebloggen. Där finns bland annat artiklar, börsråd och spartips. Särskilt intressant tycker vi att avdelningen med frågor och svar är.

Aktiewiki

Aktiewiki är en aktieblogg tillika aktieskola som börjat dyka upp allt oftare i sökresultaten under 2019. Ambitionen med aktiebloggen hörs ordet ”wiki” i namnet. Aktiewiki handlar om att skapa en heltäckande plattform med information om aktier, lite som Wikipedia men för aktier. Det bör dock nämnas att initiativet är privat. Vem som helst kan inte lägga till text. Hur som helst har Aktiewiki konkreta och bra artiklar. Här får vi lära oss om fonder, utdelningsinvesteringar, fundamental analys med mera.

Rika Tillsammans

Vi har varit inne på Rika Tillsammans tidigare när vi pratade om aktiebloggar för att hitta inspiration. Denna investeringsblogg har funnits i drygt tio år. Den bjuder på mycket konkreta tips om aktier och sparande. Bloggförfattaren har en ganska defensiv strategi. Den bygger på egna erfarenheter (och tidigare förluster) samt vetenskaplig forskning. Indexfonder, riskspridning, regelbundet sparande och låga avgifter är ledord hos Rika Tillsammans. Lärorikt om du vill komma igång med aktier på enklast möjliga sätt!

Samuelssons Rapport

Samuelssons Rapport är en aktieblogg som tar avstamp i trading och teknisk analys. Den bjuder dock på en mängd lärorika artiklar inom både trading och investeringar. Här hittar du konkreta tips på hur man lyckas med aktier, jämförelse mellan aktier och fonder, vad värdeinvestering är med mera. Klicka på ”Artiklar” uppe i menyn för att hitta till guldgruvan.

Vilken aktieblogg är bäst för att lära sig om investeringar?
Svårt med investeringar? Det finns flera bra aktiebloggar med gratis tips på hur man investerar pengar.

Lämna en kommentar