Vilka aktiebloggar bör jag följa för att bli bättre på att investera pengar?

Kategorier StockBlogs.se

Det finns mängder med intressanta aktiebloggar att följa om du vill bli bättre på att investera pengar.

Här på StockBlogs följer vi över 200 bloggar om aktier, sparande och ekonomi. De allra flesta håller en mycket hög kvalitet. En handfull bloggar extra lärorika för dig som vill bli bättre på att investera pengar.

Vad kännetecknar en sådan blogg?

  • Har en uttalad aktiestrategi
  • Är konsekvent
  • Delar med sig av konkreta tips

StockBlogs har tittat in hos kollegorna på Aktiefeed.se och sammanställt ett urval av extra lärorika aktiebloggar.

Lundaluppen

lundaluppen.blogspot.com

Lundaluppen är en klassiker bland aktiebloggarna. Noggranna analyser, välövervägda beslut och en mycket ngang investeringshorisont (70 år eller mer) kännetecknar Lundaluppen. Det är en defensiv investerare. Lundaluppen har en låg omsättningshastighet i sin portfölj och kan inte tänka sig att låna pengar till aktier. Genom att följa Lundaluppen får du gott om uppslag på hur du kan analysera och bedöma aktier.

Lundaluppen ger detaljerade insikter i vad som gör en aktie köpvärd.
Lundaluppen ger detaljerade insikter i vad som gör en aktie köpvärd.

Fundamentalanalysbloggen

fundamentalanalys.blogspot.com

Fundamentalanalysbloggen är en blogg som blivit till en auktoritet i bloggosfären på området värdeinvesteringar. Bloggförfattaren fick en aha-upplevelse i samband med börskraschen 1987: När det gäller aktier är värde och pris inte samma sak. Fundamentalanalysbloggen började med essäliknande inlägg om fundamental analys och värdeinvestering. Numera är det vanligare att vi får läsa reflektioner kring enskilda bolag och hur de kan betraktas ur en värdeinvesterares perspektiv. Med förebilder som Benjamin Graham, Peter Lynch och Warren Buffet är det inte svårt att förstå bloggens stabila ståndpunkt.

Gustavs aktieblogg

gustavsaktieblogg.blogspot.com

Om du vill bli bättre på att investera på exotiska marknader är Gustavs aktieblogg rätt ställe att börja på. Gustav jobbar som jurist men har länge bloggat om sina investeringar i små tillväxtbolag som ofta är långt bort från tryggheten i Sverige. Här hittar vi aktier från bland annat Nya Zeeland, Sydafrika, Indonesien och Kanada. Gustavs aktieblogg berättar på vilka grunder han väljer aktier med hjälp av en aktiescreener. Han lyckas hitta aktier med tillväxtpotential samtidigt som de har god historik och en solid finansiell grund.

Vill du lära dig att hitta bra bolag utomlands att investera i? Då är Gustavs aktieblogg rätt ställe att börja på.
Vill du lära dig att hitta bra bolag utomlands att investera i? Då är Gustavs aktieblogg rätt ställe att börja på.

Onsdagsfonden

onsdagsfonden.wordpress.com

Onsdagsfonden gör ”investeringar med sunt förnuft”. Det är ett understatement om du frågar oss. Onsdagsfonden använder ett antal uttalade strategier för sina investeringar. Trendföljande strategier, vaggor, spreads och covered calls/puts används. Bloggen presenterar tydligt sina regler för entry och exit och har flertalet portföljer med olika inriktning. En kul sak är att Onsdagsfonden har en placeringsklubb som är gratis att vara med i.

Kortsikt’s blogg

kortsikt.com

Kortsikt skriver mycket förnuftiga betraktelser om börsen ur ett lite vidare perspektiv än de flesta andra aktiebloggare. Makroekonomi, finanspolitik och börsens tekniska mönster är vardagsmat på denna blogg. Författaren jobbar inom finansbranschen och har ofta mycket bestämd uppfattning om utvecklingen på världens börser. Börsens avkastning, hävdar Kortsikt, kan härledas från utdelningar, vinsttillväxt och värderingsförändringar. Ett besök hos Kortsikt leder ofrånkomligen till en bättre förmåga att förstå vad som händer i börsvärlden.

Detta är egentligen bara ett axplock av alla de talangfulla bloggar om aktier som finns. Känner du till en aktieblogg som man kan följa för att bli bättre på att investera pengar? Tipsa oss gärna i kommentarsfältet!

 

Lämna en kommentar