Aktiemäklare som stödjer köp av aktier med kreditkort

I en värld där majoriteten av alla betalningar genomförs med betal- och kreditkort är det förvånande hur svårt det kan vara att investera med ett betalkort eller kreditkort. Därför tänkte vi, i denna guide, reda ut hur du kan gå tillväga om du också vill köpa aktier med ditt bankkort.

Förutom att ge dig tips på hur du gör tar vi även en titt på riskerna med att använda en kredit för detta ändamål och erbjuder tips för säkrare investeringar.

För att säkerställa att artikeln är korrekt och pålitlig hörde vi av oss till killarna bakom webbplatsen Kreditkortsval.se. De är experter på allt som rör kreditkort och har nyligen skrivit en guide om kreditkort med stöd för att köpa aktier.

Aktiemäklare som accepterar kreditkort

Vi inleder med att ta en titt på några av de mäklare som idag accepterar kreditkort.

Observera att många mäklare som stödjer kreditkort främst erbjuder trading i finansiella instrument. Skillnaden är att du i de flesta fall inte kommer att äga aktien i fråga utan istället spekulerar du på priset på den bakomliggande aktien. Rent praktiskt sker detta oftast med så kallade CFD:er.

Du kan med andra ord inte använda klassiska aktiemäklare som Avanza eller Nordnet till att handla aktier med ditt kreditkort

Mäklare:

  • eToro – Är en av världens största onlinemäklare med tusentals finansiella instrument du kan välja mellan. Skapa ett konto hos eToro och koppla ditt kreditkort till kontot så kan du börja trada med aktier. Det finns även viss möjlighet att investera i aktier.
  • Skilling – Denna mäklare har rötter i Skandinavien och tillåter dig att spekulera på aktiemarknaden med ditt kreditkort eller betalkort. Idag har de över 900 olika internationella aktier som du kan handla med via CFD:er.
  • Plus500 – Med över 25 miljoner kunder är Plus500 en omåttligt populär CFD-mäklare som du kan använda för att handla med aktier med ditt kreditkort. I likhet med eToro lanserade de för ett par år en investeringsplattform (Plus500 Invest) med ett begränsat antal aktier du kan investera i.

Storbanker

Ett annat sätt att koppla ihop ditt kreditkort med din aktiehandel är att använda dig av en vanlig bank. Till exempel erbjuder Nordea, Swedbank och Handelsbanken både kreditkort och aktiehandel.

Med hjälp av något som kallas för saldoöverföring kan du föra över medel från kreditkortet till ditt konto. Därefter kan du använda pengarna till vad du vill, exempelvis att köpa aktier. Det går också att föra över pengarna därifrån till exempelvis Avanza eller Nordnet och köpa aktier där.

Tre bra kreditkort du kan använda dig av

Med lite bättre koll på vilka mäklare du kan använda dig av tänkte vi nu ta en titt på några riktigt bra kreditkort du kan använda dig av.

  1. Re:member Flex: Är idag ett av Sveriges mest populära kreditkort. Kortet har ingen årsavgift och flera bra förmåner både på resan och på hemmaplan.
  2. Bank Norwegian: Även detta kreditkort kommer utan årsavgift och kan med fördel användas för att samla bonus till resor eller återbäring.
  3. Coop Mastercard: Detta kreditkort är mycket mer än ett kort för Coop-kunder. Med bonuspoäng, reseförsäkring och rabatter är det ett mycket fördelaktigt kreditkort att använda.

*OBS! Investeringar ligger i regel inte till grund för bonuspoäng eller andra förmåner kopplade till ditt kreditkort.

Risken med att köpa aktier med kreditkort

Den gyllene regeln inom investeringar och trading är att “aldrig investera pengar du inte har råd att förlora”. Som du säkert redan känner till är det aldrig riskfritt att investera i något, och risken ökar ganska markant med ett kreditkort – något du kan läsa mer om här.

Därför är det av yttersta vikt att du är säker på att du har råd och möjlighet att betala tillbaka de belopp du investerar med ditt kreditkort. Annars löper du risken att skuldsätta dig med en skuld som riskerar att växa snabbt på grund av räntor och avgifter.

Vi uppmanar till stor försiktighet vid alla sorters investeringar, speciellt med lånade pengar.

När kan det bli aktuellt att köpa aktier med kreditkort?

Nästan aldrig, om du frågar oss. Inte för att man inte ska låna för att investera. Det kan man göra om man är medveten om riskerna. Utan för att räntan på kreditkort är så hög att det i princip är omöjligt att uppnå en högre avkastning på aktierna över tid.

Undantaget är om det är ett tillfälligt utlägg, exempelvis för att du vill ta vara på en chans som finns just nu och du vet att du kommer att kunna betala tillbaka kreditkortsskulden inom den räntefria tiden som brukar vara runt 30 – 45 dagar.

Kom ihåg att alltid utvärdera aktierna och fatta ett välavvägt beslut innan du köper.

Friskrivning: StockBlogs ger inga investeringsråd eller ekonomiska råd. Du behöver själv analysera dina valmöjligheter innan du fattar ett beslut kring pengar.