Aktiewiki - StockBlogs.se

Kategori: Aktiewiki

Tänk på valutarisken när du investerar

I takt med att utdelningsinvestering har blivit populärt de senaste åren har även intresset för utländska aktier ökat stort. Och det är numera både enkelt och billigt att göra utländska… Inlägget “Tänk på valutarisken när du investerar” dök först upp Läs mer

Vad var Söderhavsbubblan?

Det har funnits en hel del berömda spekulationsbubblor genom tiderna, och en av dessa var Söderhavsbubblan (South Sea Bubble) som sprack år 1720. Aktier i Söderhavskompaniet (South Sea Company) gick… Inlägget “Vad var Söderhavsbubblan?” dök först upp på Aktiewiki.

Stor lista: inlösenkurser preferensaktier

Preferensaktier (även kallat preffar) är en speciell typ av aktie som oftast ger en hög direktavkastning. Det är vanligt att utdelningen från preferensaktierna betalas ut kvartalsvis. De som äger preferensaktier har… Inlägget “Stor lista: inlösenkurser preferensaktier” dök först upp på Aktiewiki.

Vad innebär direktavkastning?

Direktavkastning visar hur stor bolagets utdelning är i förhållande till aktiekursen. Det anges i procent och berättar kort sagt hur stor del av din investering som du kan förvänta dig att… Inlägget “Vad innebär direktavkastning?” dök först upp på Aktiewiki.

Vad är aktiekapital?

Aktiekapital är det kapital som aktieägarna investerar när ett nytt aktiebolag startas. Storleken på detta kapital kan variera mellan olika bolag och regleras i bolagets bolagsordning. I ett aktiebolag har… Inlägget “Vad är aktiekapital?” dök först upp på Aktiewiki.

Vad innebär fractional-reserve banking?

Fractional-reserve banking (FRB) är ett ekonomiskt begrepp som betyder att en bank kan låna ut en stor andel av de pengar som spararna har satt in hos banken (dvs lånat… Inlägget “Vad innebär fractional-reserve banking?” dök först upp på Aktiewiki.